‘Ajak orang lakukan maksiat secara terang-terangan.’ Johor beri amaran, jangan anjur program tak bermoral sebegini.

Semakin hari semakin melampau apabila tampil segelintir puak yang berani menganjurkan pesta seks secara terang-terangan. Langkah drastik yang diambil pihak kerajaan Johor harus dipuji dalam mencegah kemungkaran.

Artikel Berkaitan:

7 Kesan Buruk Dalam Kehidupan Jika Kita Sering Melakukan Maksiat & Dosa

‘Ajak Orang Lakukan Maksiat Secara Terang-Terangan.’ Johor Beri Amaran, Jangan Anjur Program Tak Bermoral

Ajak Orang Lakukan Maksiat

Memetik laporan Bernama, kerajaan Johor memberi amaran kepada semua pihak agar tidak menganjurkan sebarang program yang mendorong orang ramai melakukan maksiat dan kegiatan tidak bermoral.

IKLAN

Exco Hal Ehwal Agama Islam negeri, Mohd Fared Mohd Khalid turut memohon kerjasama orang ramai untuk membantu mencegah dan menghalang kegiatan itu daripada berlaku di Johor.

Secara Terang-Terangan

Beliau berkata, pihaknya telah mengarahkan Jabatan Agama Islam Negeri Johor (JAINJ) untuk mengambil tindakan segera dan menjalankan siasatan berhubung perkara itu.

“Saya bagi amaran! Demi ALLAH saya tak akan benarkan ia berlaku di Johor. Semua mesti bantu cegah dan halang kegiatan tak bermoral ini,” katanya dalam hantaran di laman Facebook malam ini.

IKLAN

Johor Beri Amaran, Jangan Anjur Program Tak Bermoral

Amaran itu dikeluarkan susulan tular sebuah poster bertajuk ‘Gang Bang JB Party’ yang dijadual diadakan di bandar raya ini pada 20 Jun depan dari jam 4 petang hingga 9 malam dan program tersebut dikatakan terbuka untuk semua kaum namun tidak dibenarkan mengambil gambar atau merakam sebarang video.

Pada Disember tahun lepas, JAINJ berjaya menggagalkan penganjuran pesta buih di kolam renang sebuah hotel di bandar raya ini selepas menerima aduan orang awam selepas jemputan ke parti tertutup itu tular melalui media sosial. – Bernama

Baca Di Sini:

IKLAN

Solat Tapi Masih Lakukan Maksiat, Tanda Sembahyang Belum Sempurna. Perbaikilah & Bentuk Diri Dengan Akhlak Terpuji  Ustaz Firdaus Mokhtar

Kashoorga : Semoga Allah melindungi kita semua daripada perkara-perkara yang menyesatkan.

Sumber: Bernama

Follow kami di Facebook, Website, Instagram dan YouTube Kashoorga untuk mendapatkan info dan artikel-artikel menarik.

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI