Hanya wanita yang hebat sahaja mampu lakukan pengorbanan sebegini.

‘Allah yang gerakkan perasaan saya.’ Wanita ini pinang isteri baru buat suami sempena anniversary ke-10. Bukan suami yang minta izin kahwin baru, sebaliknya wanita ini yang rela dimadukan.

Malahan dia yang ambil langkah pertama untuk melamar wanita ini untuk suaminya. Besarnya pengorbanan wanita ini untuk suami dan madunya.

Artikel Berkaitan:

Indahnya Poligami! Pinang Sendiri Bakal Madu, Isteri Izin Suami Kahwin Lain

Allah Yang Gerakkan Perasaan Saya

Bagi kebanyakan isteri sukar untuk menerima hakikat diri dimadukan, namun berbeza dengan seorang wanita berusia 37 tahun yang bertindak melamar isteri baharu buat suaminya.

Wanita berkenaan yang hanya mahu dikenali sebagai Chinta Arjuna menjelaskan, dia memberi keizinan kepada suami untuk berkahwin lain pada tarikh ulang tahun perkahwinan mereka ke-10 yang juga ulang tahun kelahiran suaminya.

Tambahnya, walaupun sudah mendirikan rumah tangga selama sedekad dan masih belum dikurniakan zuriat, namun ia bukanlah alasan utama untuknya rela dimadukan.

Wanita Ini Pinang Isteri Baru

Sebaliknya Chinta Arjuna menegaskan, dia benar-benar ikhlas untuk menerima wanita berstatus janda anak dua itu sebagai madu kerana mahu membantu ‘memuliakan’ dan menjaga maruahnya.

IKLAN

“Dia (madu) merupakan individu yang saya kenal kerana kami tinggal di kawasan perumahan sama. Semenjak dia bergelar janda, bermacam-macam fitnah dan tohmahan dilemparkan kepadanya.

“Jadi untuk menjaga maruah, saya sendiri bertanya sama ada awak nak tak berkahwin dengan suami saya?” katanya.

‘Allah Yang Gerakkan Perasaan Saya.’ Wanita Ini Pinang Isteri Baru Buat Suami Sempena Anniversary Ke-10

Buat Suami Sempena

Tambahnya lagi, pernikahan tersebut bukanlah atas dasar keinginan suaminya kerana dia sendiri yang melamar wanita berkenaan tanpa pengetahuan sesiapa.

“Alhamdulillah, Allah permudahkan niat saya untuk membantu dia (madu). Dia dan suami pun bersetuju untuk meneruskan kehidupan berpoligami.

IKLAN

“Pada tarikh 19 Mei lalu, saya telah menyarungkan cincin pertunangan pada jari manis si madu dan kami juga berbincang serta bersetuju untuk berkongsi tarikh perkahwinan sama iaitu pada 28 Jun yang mana ia merupakan hari ulang tahun suami,” ujarnya.

Anniversary Ke-10

Pada masa sama, wanita berkenaan memberitahu bahawa dia reda dengan segala ketentuan Ilahi sekiranya perkahwinan yang dibina selama 10 tahun itu menemui titik noktah dengan penceraian.

Katanya, dia sentiasa berdoa agar keputusan dalam membenarkan suami untuk bernikah lain adalah yang terbaik kerana niat utama bukanlah kerana zuriat.

“Walaupun ada yang kata perbuatan ini gila kerana sanggup berkongsi kasih tetapi tidak bagi saya kerana ALLAH yang menggerakkan perasaan itu dan saya yakin itu merupakan satu keputusan tepat,” katanya.

IKLAN

‘Allah Yang Gerakkan Perasaan Saya.’ Wanita Ini Pinang Isteri Baru Buat Suami Sempena Anniversary Ke-10

Baca Di Sini:

‘Indahnya Poligami, Bukan Saja Berkongsi Kasih.’ 2 Isteri Ini Tetap Setia Di Sisi Walaupun Suami Terlantar Sakit

Kashoorga: Hanya wanita yang hebat sahaja mampu lakukan pengorbanan sebegini.

Sumber: Sinar Harian

Follow kami di Facebook, Website, Instagram dan YouTube Kashoorga untuk mendapatkan info dan artikel-artikel menarik.

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI