Ada di antara kita yang berasa keberatan untuk menunggu giliran bagi segala urusan yang berkaitan dengan urusan di Lembaga Tabung Haji. Hakikatnya ada cara yang mudah dan cepat untuk menguruskan urusan tersebut.

Ikuti perkongsian wanita ini.


Hari ni nak review tips mudah pergi Tabung Haji masuk duit raya anak-anak tapi tak nak tunggu lama hihihi. Ramai weyh musim Haji niii. Berakaq la nak tunggu.

Ye, memang boleh masuk duit melalui cdm Maybank, Bank Islam, tapi nak register Haji si Mia yang dah hold punya lama dengan nak kemaskini buku akaun. Lepas tu hat duit sehengget tu beratus ada. Malas mommy nak tukar sana sini ?

Semalam dah pergi. Menonong je. Hamekk 37 orang kat depan tengah menunggu. Sejam jugak menunggu baru 5 orang bergerak ? padan muka. Orang sibuk urusan Haji hang sebuk nak masuk duit raya.

DOWNLOAD APPS

Sementara menunggu, Husband pulak jenis baca info-info ni. Dia pun dok tengok ada info untuk download apps, dan kita boleh ‘ambil nombor’ guna apps tu je. Means sebelum gerak pi TH, click kat apps. Nanti sampai kat TH, scan QR code.

SCAN QR BAR CODE

IKLAN

arini pergi tunggu dalam 5-10minit je terus nombor dipanggil. Wahh cepat. Best pulak ada apps ni. Rasa nak pergi lagi haha.

So Farah ada share kat bawah ni apps TH. Dah register, jangan lupa scan bar code kat kaunter nombor cawangan TH yang korang pDah scan QR code tu terus dapat nombor dekat telefon. Takyah print nombor dah. Jimat kertas. Hegi. Kalau tak scan, mereput la tunggu nombor tak panggil? sebab kita tak aktifkan nombor tu kalau tak scan.

Apps ni jugak boleh tunjuk berapa orang ada kt TH tengah waiting (refer gambar tau). Agak-agak ramai, lepas 2-3jam baru korang gerak lah pergi TH hihihi.

Lepas tu masuk TH ala-ala diva tau. Takdan panas bontot nombor kena panggil. Masa bangun tu flip shawl sket hahahaha! Orang mesti pandang-pandang korang. Eh minah ni baru sampai apsal dia kena panggil dulu? Tak ke VVIP perasaannya tu hahahahahaha.

Semoga bermanfaat! Feel free untuk share okey?

IKLAN

Lama tak kemaskini buku. Banyak juga dividen TH ni. Tak rugi menyimpan sini hehe.

Update : ada inquiry, if nombor terlepas kita tak sampai TH lagi macam mana?

TIDAK AKAN TERLEPAS NOMBOR

Takkan terlepas…lepas check in nombor dalam apps kita kena scan bar code dkt kaunter baru confirm diaktifkn no check in dlm sistem TH so if no da terlepas dia akn panggil no yg awal kita da aktif.

IKLAN

BERIKUT LANGKAH-LANGKAH YANG PERLU DILAKUKAN:

Buka atau bawa buku akaun simpanan.

Download apps

Sumber: Nurul Farahanim