oki

Kata orang selagi tubuh masih sihat dan mempunyai minat mendalam tidak salah menyambung pelajaran ke peringkat lebih tinggi.

Dan bagi pelakon popular yang kini lebih banyak melakukan aktivit dakwah, Oki Setiana Dewi, 31 tidak menjadikan dirinya yang sedang hamil untuk meraih PHD.

Artikel Berkaitan: Ibu Hamil Elok Baca 14 Surah Ini Untuk Lahirkan Zuriat Hebat

Beliau yang kini menjadi Pendakwah Bebas berkongsi berita gembirá apabila berjaya menggenggam ijazah dalam Doktor Falsafah pada 23 Oktober lalu.

 

View this post on Instagram

 

Part 2 SUAMIKU, MOTIVATORKU 23 Okt 2020, saya dinyatakan cumlaude dalam sidang terbuka / promosi doktor saya. Alhamdulillah. Disaksikan ibu, ayah, adik2 dan suami tentu saja. Suami tersenyum sumringah dan dengan tatapannya sayangnya menyatakan selamat pada saya. Beliau yang tak romantis nyatanya juga membuat kejutan utk saya bersama para santri @masknulhuffaz . Sebuah syukuran sederhana namun begitu bermakna bagi saya. Beliau mengumpulkan puluhan ucapaan video selamat dari para sahabat, yang saya tau tentu itu tak mudah. . . Setiap kali saya tanya, “Kenapa sih abang nyuruh adek kuliah terus?” Maka jawabannya selalu , “ Karena adek suka, adek mampu. Adek ngga punya Abang aja, tapi punya umat juga, jadi harus terus berilmu. Sementara Abang senengnya bisnis aja, nggak mampu seperti Adek. Kita ini satu, kalau Adek berhasil , berilmu, bermanfaat untuk banyak orang, Abang bahagia, bangga. “ . . “Setelah ini, rehat dulu.. fokus melahirkan.. setelah beres ngurusin anak, jgn lupa disertasinya di PTIQ ya ! “ ucapnya mengelus kepala saya. . . Terimakasih, Bang.. untuk support-nya, doanya, kepercayaannya..semoga Allah jaga keluarga kita.. dan terus bersama sampai surga.. Aamiin ya Rabb..

A post shared by Oki Setiana Dewi (@okisetianadewi) on


Biarpun dirinya sarat hamil 8 bulan, tetapi perkongsian ini sangat meggembirakan mereka sekeluarga.

IKLAN

Apatah lagi suami tersayang sentiasa memberikan galakan dan kerjasama dalam memastikan diri beliau berjaya mencapai apa yang dihajatinya.

Artikel Berkaitan: Bacalah Surah Maryam, Terkandungnya Doa Mudah Makbul Untuk Ibu Hamil

Di laman instagramnya, Oki turut mengucapkan terima kasih buat suaminya atas segala sokongan dan doa serta kepercayaan diberi.

IKLAN

Doanya juga supaya Allah menjaga mereka sekeluraga dan hubuNgan yang ada kekal hingga ke syurga.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oki Setiana Dewi (@okisetianadewi) on


Sepanjang empati tahun pengajiannya itu, pendakwah ini bertungkus-lumus menyiapkan kajian dan penulisan thesis bertajuk “Pengajian Selebriti Hijrah Kelas Menengah Muslim (2000-2019): Respons Atas Dakwah Salafi dan Jamaah Tabligh”.

Ini sekaligus menjadikan beliau doktor ke-1225 Sekolah Pascasarjana UIN Syarif Hidayatullah, Jakarta.

IKLAN

Ustazah Dr. Oki Setiana Dewi juga telah mendirikan rumah tangga selama 7 tahun dan telah dikurniakan 3 cahaya mata.

Ternyata kisah ini sangat memberi motivasi dan inspirasi buat ibu-ibu di luar sana untuk terus mencapai kejayaan walau dalam apa situasi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oki Setiana Dewi (@okisetianadewi) on

Artikel Berkaitan: Banyakkan Baca Surah Ar Rahman Masa Hamil, Rahsia Wanita Ini Dikurnia Anak Comel

Kredit Foto: Instagram Oki Setiana Dewi
 

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI