Matt

Tidak dinafikan ramai dalam kalangan selebriti atau pendakwah bebas yang menggunakan medium sosial untuk menyebarkan dakwah kepada orang ramai.

Cara ini lebih cepat dan senang untuk disampaikan kerana setiap dari kita pasti ada akaun di media sosial masing-masing.

Salah seorang seleberiti yang begitu aktif berkongsi ilmi di media sosial adalah Yatt Hamzah.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BONDA YATT. BONDA OF 4 (@yatthamzah_suci) on

Baru-baru ini dia berkongsi satu pesanan mengenai bab solat. Menurutnya Allah akan tarik Nur pada wajah mereka yang tidak bersolat ini.

IKLAN

Tidak kira lawa atau kacak mana sekalipun terapi tiada guna jika meninggalkan suruhan Allah yang wajib ini. Malah pada wajah juga tidak ada serinya.

Allah juga turut melaknat orang yang tidak solat ini. Solat adalah tiang agama dan apabila sudah diwajibkan, menjadi tanggungjawab kita perlu melakukannya lima kali sehari.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BONDA YATT. BONDA OF 4 (@yatthamzah_suci) on

IKLAN

Jangan Tinggalkan Solatmu!

ALLAH LAKNAT ORANG YG TAK SOLAT.

“Amirul Mukminin, Umar Bin Al Khoththob RA pernah berkata: “Sesungguhnya di antara perkara terpenting bagi kalian adalah solat. Barangsiapa menjaga solat, berarti dia telah menjaga agama.

“Barangsiapa yang mensia-siakannya, maka untuk amalan lainnya akan lebih disia-siakan lagi. Tidak ada bahagian dalam Islam, bagi orang yang meninggalkan solat.” Imam Ahmad RA juga mengatakan perkataan yang sama: “Setiap orang yang meremehkan perkara solat, bererti telah meremehkan agama. Seseorang memiliki bahagian dalam Islam sebanding dengan penjagaannya terhadap solat lima waktu.

“Seseorang yang dikatakan semangat dalam Islam adalah orang yang betul-betul memelihara solat lima waktu.

IKLAN

“Kenalilah dirimu, wahai hamba Allah. Waspadalah! Janganlah engkau menemui Allah, sedangkan engkau tidak memiliki bahagian dalam Islam. Kadar Islam dalam hatimu, sesuai dengan kadar solat dalam hatimu.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BONDA YATT. BONDA OF 4 (@yatthamzah_suci) on

Artikel Berkaitan: Tak Solat Tapi Diberi Kemewahan Berlipat Ganda Oleh Allah. Kena Faham Itulah Dugaan Besar Dalam Hidup!

KREDIT FOTO: INSTAGRAM YATT HAMZAH

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI