Jodoh masih panjang, Linda Hashim dan Beego bercerai tapi rujuk semula dalam edah. Syukur rumah tangga dapat diselamatkan, selain hati sendiri, hati anak-anak juga perlu difikirkan.

Benarlah bila jodoh masih ada, pasti hubungan dapat diselamatkan. Paling penting apa yang telah berlaku sudah pasti menjadi iktibar buat keduanya dalam menempuh alam rumah tangga yang serba mencabar.

Artikel Berkaitan:

‘Dulu Practice Lafaz Akad Nikah, Main Kahwin-Kahwin Dengan Kawan.’ Rupanya Itulah Jodoh Allah Tentukan

Jodoh Masih Panjang

Pelakon Linda Hashim, 39, dan suaminya juga pelakon Beego, 43, mengesahkan mereka pernah bercerai pada 27 Mac lalu, namun jodoh masih panjang apabila rujuk semula ketika masih dalam edah pada 9 April lalu.

Menurut Linda atau nama sebenarnya Norhazlinda Hashim, perceraian dia dan suaminya itu berlaku disebabkan tiada persefahaman selain kurang berkomunikasi.

“Perceraian kami bukan disebabkan oleh penyondol (orang ketiga). Begitu juga, bukan kerana masalah kewangan sebagaimana dihadapi pasangan lain.

IKLAN

“Macam yang saya katakan, kami memang berhadapan masalah persefahaman dalam komunikasi. Ia berpunca, mungkin kerana banyak perkara yang masing-masing pendam di dalam hati sebelum ini,” katanya.

Jodoh Masih Panjang, Linda Hashim & Beego Bercerai Tapi Rujuk Semula Dalam Edah
Linda Hashim & Beego Bercerai

Terdahulu, Linda hadir bersama Beego atau nama sebenarnya Mohamad Aszerul Nizam Abdullah di Mahkamah Syariah Kuala Lumpur, di sini bagi membatalkan tuntutan nafkah dan hak penjagaan anak.

Sementara itu, jelas Beego apa yang berlaku dalam rumah tangga mereka adalah asam garam dalam perhubungan setiap pasangan suami dan isteri berkahwin.

“Saya percaya, setiap pasangan yang berkahwin itu akan berhadapan ujian-ujiannya. Lima tahun awal (berkahwin) diuji dengan persefahaman dan untuk 10 tahun perkahwinan pula diuji perkara lain.

IKLAN

“Apapun, saya bersyukur kami boleh berbaik semula dalam tempoh yang singkat dan dapat menyelamatkan rumah tangga ini semula demi perasaan kami dan anak-anak,” katanya.

Tapi Rujuk Semula Dalam Edah

Tambah Beego, dia dan isterinya selama ini tidak berkongsikan paparan kisah kehidupan mereka di media sosial. Bagaimanapun, dia tidak menduga masalah rumah tangga dan perceraian mereka diketahui media.

“Saya terkejut kedatangan kami ke mahkamah pagi ini diketahui media. Ini kerana, saya berusaha menyembunyikan kisah rumah tangga kami kerana melihat ramai pasangan selebriti kini berhadapan masalah rumah tangga,” katanya.

Linda dan Beego telah mendirikan rumah tangga pada 7 Jun 2013 dan dikurniakan tiga orang cahaya mata iaitu Jelita Clarissa, 9, Anggun Cassandra, 8, dan Indah Camelia, 4.

IKLAN

Baca Di Sini:

Tak Perlu Risau Kalau Masih Single, Amalkan 3 Surah Pendek Ini Boleh Dekatkan Jodoh Dengan Seseorang

Kashoorga: Semoga pasangan ini dipermudahkan urusan dunia dan akhirat.

Sumber : myMetro

Follow kami di Facebook, Website, Instagram dan YouTube Kashoorga untuk mendapatkan info dan artikel-artikel menarik.

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI