Majlis perkahwinan seharusnya disambut meriah dengan perjalanan majlis cukuo sempurna. Maklumlah persediaan dilakukan berbulan-bulan lamanya sebelum majlis berlangsung.

Namun ada kalanya apa yang kita impi dan rancangkan tidak seperti yang diharapkan. Malah hasilnya lebih teruk dari yang sepatutnya. Biarpun majlis yang dilangsungkan sudah beberapa tahun berlalu, namun kesannya terasa hingga kini.

Dalam satu perkongsian di laman sosial Instagram, seorang wanita Adel Asha atau dikenali dengan nama Elcah yang juga seorang Instafamous atau Influencer menceritakan kisah di sebalik majlis perkahwinannya lima tahun lalu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elcah ♡ (@elcah) on


Menurut Elcah sebelum ini ramai bertanya bagaimana rupa pelamin kahwinnya dulu. Apatah lagi terpaksa membelanjakan hampir RM40K ++ untuk keseluruhan perjalanan majlis termasuk pelamin, baju dan juga jamuan makan untuk seribu orang.

Elcah berkata seperti mahu menangis bila melihat hasilnya tidak seperti yang diharapkan. Justeru tidak mahu perkara sama berlaku padanya di majlis perkahwinan orang lain, Elcah turut memberikan beberapa nasihat berguna.

IKLAN

Menurut Influencer ini yang berkahwin dalam usia masih muda, walau baik macam mana dengan seseorang kena selidik betul-betul. Jangan percaya bulat-bulan kerana hasilnya adalah seperti ‘sampah’.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elcah ♡ (@elcah) on


Katanya lagi, ketika itu dia baru berusia 19 tahun dan banyak perkara yang dia masih tidak tahu.

Walaupun membaca review sebelum itu, tetapi menurutnya penipu itu tetap ada. Pesannya kita kena jadi bijak dan jangan bulat-bulat percaya cakap orang.

IKLAN

Ok ramai tanya elcah bagaimana rupa pelamin kahwin elcah dulu? So bagaimana perasaan anda bila bayar hampir RM40k++ 

Dia macam nak nangis atau nak nangis bawah katil terus? Aku macam terperanjat bila sampai malam mcmtu je pelamin aku dan rehearsal jalan duduk semua salah  Korang rasa?

So nasihat dekat sini.

Baik mcm mana pun atau kenal mcm mana pun korang kena selidik betul betul. Jangan percaya! Ni dah bayar mahal dapat macam sampah kan? Sekarang ni lagilah ramai suka tipu orang tapi sebaik ni dia buat juga ada yang elcah baca orang lain tak buat langsung kan? So bersyukur lah juga.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elcah ♡ (@elcah) on


Dan tengoklah baju sanding elcah dgn bangkim. Onz tak?  aduh aku tak boleh tahan nak nangis time tu. Aku tak pasti apa yang sampai RM40k+ & untuk makanan tetamu 1000 orang

Tak kisahlah dari segi apa.

Penipu tetap ada. Jadi kita yang kena jadi bijak jangan bulat bulat percaya cakap orang. And selalu baca review or google. Ni elcah 19 tahun mana nak tahu semua benda kan Ni pun ada juga gaduh2 sebab baju sanding aku minta lain tetibe sebulan sebelum majlis baju sampai mcm baju nak berlakon citer DUYUNG ??? Awak rase?

Nota panas: tudung elcah boleh cucuk orang tak?

Artikel Berkaitan: Lepas 3 Tahun, Stephanie Muncul Jadi Ballerina Berhijab

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI