Musim haji yang lalu, Datin Hajah Fouziah Gous dan suaminya, Dato’ Haji Md Zhafran Md Yusof telah berpeluang menunaikan Rukun Islam yang ke lima. Namun cabaran buat Fouziah dan suaminya ialah ketika di saat-saat berangkat ke Tanah Suci Makkah, pasangan suami isteri ini terpaksa meninggalkan anak mereka, Zaheen Yusuf ketika itu dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU).

Dalam keadaan anak mereka yang masih tidak sedarkan diri selepas dibedah, Fouziah dan suaminya yakin bahawa ‘jemputan sebagai tetamu Allah’ lebih utama. Mereka hanya mampu berdoa dan berserah kepada yang Maha Kuasa agar keadaan menjadi terpelihara dan baik-baik sahaja.

Kuasa Allah, Fouziah dan suaminya kembali sekali lagi ke Tanah Suci Makkah bersama anak-anak dan ahli keluarga yang lain untuk menunaikan ibadah Umrah. Lebih manis lagi, dapat sambut hari jadi anak yang ditinggalkan di ICU ketika menunaikan haji beberapa bulan lalu di depan Kaabah. Subhanallah.

Ikuti catatan Fouziah di laman Instagramnya.

I’m officially turns 1
H A P P Y B I R T H D A Y bambam #zaheenyusuf Mommy and Daddy..

Segala puji pujian bagiMu Ya Allah.. terima kasih atas rezeki yg terindah buat anak ku ini.. terima kasih atas hadiah harijadi ini Ya Allah..

IKLAN

Usually mommy ni akan over excited nak celebrate birthday anak2. Apalagi bila 1st birthday kan.. tapi kali ini Allah pula menjemput mu untuk celebrate birthday Zaheen pada hari Jumaat yg mulia ini di depan Kaabah .. hari ini juga kami sekeluarga akan berangkat ke Madinah. Indahnya susunan Allah buatmu anak solehku…subahanaAllah maha suci Allah segala puji pujian bagimu yaAllah..

Mommy dan Daddy ke Haji tinggalkan Zaheen dalam ICU, belum sedarkan diri tapi tengok lah sekarang ni, rupanya Allah nak jemput anak solehku untuk sambut harijadi tanpa di rancang. Rezeki Allah buat mu luar biasa sayang.

IKLAN

Ya Allah berikanlah kesihatan yg baik buat anakku, rezeki yg luas seluas luas lautan, rezeki yg tidak putus, anak yg taat kepada segala perintahmu Ya Allah, anak kebanggaan dunia dan akhirat dan limpahkanlah segala Rahmatmu padanya Ya Allah.. amin ya rabbil alamin


View this post on Instagram

I’m officially turns 1 H A P P Y B I R T H D A Y bambam #zaheenyusuf Mommy and Daddy.. . Segala puji pujian bagiMu Ya Allah.. terima kasih atas rezeki yg terindah buat anak ku ini.. terima ksih atas hadiah harijadi ini Ya Allah.. . Usually mommy ni akan over excited nak celebrate birthday anak2. Apalagi bila 1st birthday kan.. tapi kali ini Allah pula menjemput mu untuk celebrate birthday Zaheen pada hari Jumaat yg mulia ini di depan Kaabah .. hari ini juga kami sekeluarga akan berangkat ke Madinah. Indahnya susunan Allah buatmu anak solehku…subahanaAllah maha suci Allah segala puji pujian bagimu yaAllah.. . Mommy dan Daddy ke Haji tinggalkan Zaheen dalam ICU , belum sedarkan diri tapi tengok lah sekarang ni, rupanya Allah nak jemput anak solehku untuk sambut harijadi tanpa di rancang. Rezeki Allah buat mu luar biasa sayang. . Ya Allah berikanlah kesihatan yg baik buat anakku, rezeki yg luas seluas luas lautan, rezeki yg tidak putus, anak yg taat kepada segala perintahmu Ya Allah, anak kebanggaan dunia dan akhirat dan limpahkanlah segala Rahmatmu padanya Ya Allah.. amin ya rabbil alamin ?? @zhafoujr #zhafoujr2 #zhafouumrah #mecca #mekah #kaaba

A post shared by Zhafou | Zhafoujr (@fouziahgous) on


Walaupun aku ini terlalu hina dan tidak layak tetapi Allah tetap memberi nikmat yg terlalu indah dalam hidupku.. semoga Allah SWT terus merahmati dan ampunkan segala dosa kami sekeluarga.. .
Happy birthday anak syurga anak solehku.

IKLAN


اَلْحَمْدُلِلّهِ segala puji pujian bagiMu ya Allah…


Sumber kredit: @fouziahgous