Pasangan ini pernah menjadi viral di media sosial selepas hantaran diminta cuma sepasang selipar Jepun dan segelas air putih. Ia dianggap cinta sejati kerana tidak mahu membebankan pasangan mengenai wang hantaran.

Tapi ternyata jodoh pasangan suami isteri ini, Yudi Anggata, 24 dan Helmi Susanti, 20 yang juga berasal dari Lombok Tengah dan memiliki rupa paras cantik tidak lama, cuma mampu bertahan setahun sahaja.

Mereka menjadi perhatian ramai kerana tiada hantaran lain disertakan kecuali dua di atas.

Kekecohan pasangan ini tidak lagi bersama sebagai suami isteri bila mana mereka saling berbelas tuduhan mengenai kecurangan masing-masing.

IKLAN

Ianya bermula dari dakwaan Yudi bahawa bekas isterinya curang dengan empat lelaki lain dan dirinya adalah mangsa kelima.

Itu dakwaan dilontarkan oleh Yudi terhadap bekas isterinya dan ternyata disangkal oleh Helmi yang mengatakan suaminya yang mempunyai hubungan sulit dahulu. Mengakui dirinya “curang” tapi cuma di media sosial sahaja dan seperti katanya dia tidak pernah bertemu lelaki lain di luar.

IKLAN

“Jika saya curang, pasti suami tidak akan duduk diam tapi imam saya tidak begitu,”katanya.

IKLAN

Pasangan ini dilihat berbalas tuduhan tetapi ternyata masing-masing tidak matang dan itulah punca perceraian antara keduanya. Saat isteri mahu membincangkan masalah rumahtangga bukan di media sosial, Yudi menolaknya.

Dan apa yang pasti, Helmi Susanti sudah selamat bergelar pengantin baru pada 21 Mac tahun lalu sementara suaminya juga telah mendirikan rumahtangga lain pada Februari 2022.

Ternyata untuk menuju kematangan tidak semudah disebut jika pasangan belum benar-benar bersedia tentang alam perkahwinan. Lebih baik single dari dapat pasangan tidak bersedia begini kerana alam rumahtangga bukan try & error.

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI