Sejak kebelakangan ini keretakan rumahtangga, pergeseran antara suami isteri, pergaduhan pasangan bercinta, salah faham antara ibu bapa dan anak-anak dipamer dan dipaparkan di media sosial. Tanpa rasa bersalah segala aib ‘disingkap’ tanpa rasa malu dan bersalah.

Dalam satu perkongsian di laman Instagram penceremah bebas, Da’i Wan atau nama sebenarnya Wan Dazrin Wan Din, dia menegaskan bahawa tidak sepatutnya masalah rumah tangga ‘diwar-warkan’ di laman sosial. Sepatutnya ia diselesaikan di belakang tabir demi melindungi hak sebagai suami isteri.

Berikut catatan Da’i Wan.

Biar ilmu mengajarkan kita untuk letakkan emosi pada tempatnya.

IKLAN

https://www.instagram.com/p/BuYK36-nPPr/?utm_source=ig_web_copy_link

“Suami isteri perlu jaga aib sesama mereka, hal bilik tidur khususnya simpan sahaja untuk kebahgaiaan berdua. Hal berantakan pula, luahkan secara berdepan, selesaikan mengikut prosuder dan undang-undang yang ada.”

TEGURAN SECARA UMUM

IKLAN

Da’i Wan berkata, dia memuat naik status di media sosialnya sebagai teguran secara umum tanpa mengaitkan mana-mana pihak.

Katanya, pendedahan berkaitan hal rumah tangga di laman sosial semakin berleluasa sejak kebelakangan ini.

IKLAN

“Apa yang saya kongsikan itu secara umum kerana sejak kebelakangan ini banyak yang dedahkan masalah-masalah rumah tangga di media sosial mereka,” ujarnya.

Sumber kredit: Da’ Wan dan Mstar Online

https://www.youtube.com/watch?v=iEtahr65YW0&t=8s

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI