Dalam perjuanganmenentang wabak koronavirus yang telah mengorbankan banyak nyawa ini kita perlu saling bantu membantu, berganding bahu dan saling mengingati antara satu sama lain.

Jika kita sama-sama saling melakukan apa yang disuruh, insyaAllah negara akan bebas dengan penyebaran wabak COVID-19 ini.

“Selain Puasa Sunat, Masjid, Surau Digalakkan Alun Bacaan Al-Quran Sebelum & Selepas Azan – Pesan TG Haji Abdul Hadi Awang

IKLAN

Selain kempen duduk di rumah, penjarakan sosial serta menjaga kebersihan diri yang digerakkan kerajaan, kita juga sebagai umat Islam boleh mengamalkan beberapa amalan sunat yang bagus sebagai kekuatan diri dalam menghadapi musibah Allah ini.

Dalam satu perkongsian oleh Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang di twitter, beliau menyeru agar umat Islam untuk berpuasa sunat pada hari Isnin dan Khamis.

IKLAN

Beliau juga turut menggalakkan juga semua masjid dan surau untuk mengalunkan bacaan Al-Quran sebelum dan selepas azan.

“Selain Puasa Sunat, Masjid, Surau Digalakkan Alun Bacaan Al-Quran Sebelum & Selepas Azan – Pesan TG Haji Abdul Hadi Awang

IKLAN

Dalam pada itu alim ulamak ini juga turut memberi pesan dengan semoga segala ikhtiar yang dilakukan, ibadah serta doa sebagai hamba-Nya, kita semua akan dilindungi dan dijauhi daripada wabak COVID-19 ini. Hanya kepada Allah kita berserah.

Semoga kita semua mengambil langkah segera dengan pesanan yang diberikan ini. Dan segala usaha kita lakukan beserta tawakkal, semoga Tuhan merahmati segala yang dilakukan.“Selain Puasa Sunat, Masjid, Surau Digalakkan Alun Bacaan Al-Quran Sebelum & Selepas Azan – Pesan TG Haji Abdul Hadi Awang

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI