Bagi mereka yang masih single, cabaran dalam mencari paşangan yang benar-benar berkenan di hati.

Bagi seorang lelaki itu bukan Hanya kecantikan paras ropa yang diberi keutamaan, tetapi ada beberapa sifat perempuan yang boleh menarik hati mereka untuk djadikan isteri.

Gambar sekadar hiasan.

1. Sangat Memahami

Kaum lelaki semestinya mengidamkan wanita yang sentiasa memahami diri, hobi dan kehendak mereka malah mereka akan berasa amat senang untuk mendampingi wanita yang mempunyai sifat seperti ini.

Pada masa yang sama, kaum lelaki juga harus memahami tentang wanita yang di sayanginya dengan memberi tahu si dia terlebih dahulu jika anda ingin melakukan sesuatu aktiviti yang mengambil masa lama supaya tidak menimbulkan curiga dihatinya.

2. Bersifat Kebudak-budakkan /Manja

Kebanyakan lelaki tertarik dengan wanita yang mempunyai sifat manja dan kebudak-budakankerana mereka berasa terhibur dengan telatah anda. Tapi jangan manja yang melampau sangat sampai buat mereka menyampah dengan anda.

IKLAN

3. Menjadi Diri Sendiri

Lelaki tidak gemar wanita yang bersifat kepura-puraan. Tidak perlu memakai mekap yang tebal dan pakaian yang cantik, berlakon sopan didepannya semata-mata untuk memikat dia. Wanita lebih tertarik, jika wanita itu menjadi dirinya sendiri.

4. Tidak Banyak Karenah

Lelaki suka mendekati wanita yang tidak banyak songeh. Anda harus tahu dan faham bahawa sifat, kelakuan, emosi dan minda lelaki adalah ringkas. Sikap remeh, banyak ragam dan kerenah wanita hanya mengundang rasa meluat lelaki.

5. Suka Pada Kanak-Kanak

Wanita yang mempunyai sifat ini, amat disenangi oleh lelaki. Ini kerana mereka berpendapat, wanita yang mempunyai naluri keibuan yang tinggi, penyabar, ceria dan kreatif mampu untuk menjadi ibu yang terbaik buat anak-anaknya kelak.

6. Pandai Jaga Diri Sendiri 

Lelaki suka dengan wanita yang mampu menjaga dirinya sendiri. Dia mampu menjaga maruah dirinya sendiri. Tahu mana yang perkara yang baik dan perkara buruk dan tidak akan sekali-kali membiarkan lelaki memperlakukan dirinya sesuka hati.

7. Bijak Bergaul & Menyesuaikan Diri

Wanita yang pandai bergaul dan menyesuaikan diri mempunyai nilai lebih di mata lelaki lebih-lebih lagi dengan orang yang lebih tua darinya. Apabila berhadapan dengan suasana yang baru, wanita tersebut tidak gentar malah cepat menyesuaikan diri.

Dia mudah di ajak ke mana saja dan tidak kekok samada di bandar atau dikampung. Kadang kala, wanita yang mempunyai sifat sebegini lebih disayang oleh keluarga sebelah lelaki lebih dari lelaki itu sendiri.

8. Pendengar Yang Baik 

Lelaki tertarik dengan wanita yang bijak berkomunikasi. Dia boleh diajak bersembang, walaupun pun topik yang dibualkan lebih kepada topik kegemaran kaum lelaki contohnya seperti sukan.

Selain itu juga, dia mampu menjadi pendengar yang baik jika pasangannya mempunyai masalah dan mampu memberikan pendapat dan respon yang baik. Wanita seperti ini juga bijak mengalihkan perbualan yang serius kepada yang lebih menarik. Pasti membuat lelaki rasa selasa dan sentiasa ingin berada di sampingnya.