Semoga Mak Tam cepat sihat dan kembali pulih seperti sediakala.

‘Sentiasa doakan keajaiban buat isteri.’ Isteri terlantar angin ahmar, Pak Tam sanggup lakukan apa saja untuk isteri agar terus positif dan tidak murung. Tidak ada sesiapapun yang mahu dirinya sakit.

Begitu juga dengan isteri Pak Tam. Masalah kesihatan yang dialami meragut kebahagiaan wanita ini dalam sekelip mata. Bayangkan selama ini bebas bergerak, kini tidak lagi dan terpaksa bergantung kepada suami.

Ternyata ini bukan satu ujian yang kecil. Mujurlah di samping wanita ini ada lelaki yang benar-benar bertanggungjawab dan dapat menerima isterinya apa adanya.

Artikel Berkaitan:

‘Terima Seadanya, Sentiasa Berada Disisi Ketika Sakit.’ Cinta Luar Biasa Juliana & Zamani

Sentiasa Doakan

Inilah lelaki yang bernama Pak Tam. Cekalnya bapa dua anak, bukan hanya gigih mencari rezeki buat keluarga tetapi komited mengurus dan menjaga isterinya, Norfaezan Ishak yang diserang angin ahmar dua bulan lalu.

Meskipun sibuk dengan komitmen sebagai usahawan makanan, Pak Tam, 38, cuba luangkan masa juga dengan isteri selain menguruskan anak yang berusia lapan dan 12 tahun.

Keajaiban Buat Isteri

Bercerita lanjut, Pak Tam sebenarnya tiada pilihan melainkan kuat kerana perlu memberi semangat kepada Norfaezan, 42, yang mengalami kemurungan selepas diserang angin ahmar.

“Isteri dulu sihat namun diserang angin ahmar secara mengejut pada hari raya kelima yang lalu. Hasil pemeriksaan di hospital mendapati isteri diserang angin ahmar pada bahagian kiri badan berpunca akibat darah tinggi.

IKLAN

“Ketika dapat berita itu, isteri jadi patah semangat kerana tak boleh terima keadaan dirinya. Tahap kemurungannya semakin serius selepas keluar hospital dan pulang ke rumah kerana berasa dirinya tak berguna juga menyusahkan,” katanya.

Terlantar Angin Ahmar

Menyedari keadaan itu, Pak Tam cuba beri semangat, menggembirakan dan menjadi pendengar setia isterinya.

Berkaitan soal penjagaan pula, Pak Tam mengakui agak sukar pada awalnya kerana tiada pengalaman menjaga pesakit angin ahmar. Jadi,dia cuba lakukan carian di Internet bagi mendapatkan maklumat diperlukan.

“Setiap hari, saya akan bangun 5.30 pagi kemudian bersiap untuk hantar anak ke sekolah selepas Subuh dan pulang ke rumah bagi uruskan isteri termasuk mandi serta membawanya pergi sarapan.

“Awalnya dulu, isteri nak bangun pun tak boleh dan dia malu dengan keadaan dirinya tetapi kini dapat terima malah sudah boleh diajak makan sarapan di luar.

IKLAN

“Demi isteri, saya sanggup pusing satu taman cari makanan diinginkan. Setiap pagi, saya menyakatnya dengan jadi pak lawak, joker dan badut semata-mata nak tengok dia (isteri) ketawa dan tersenyum.

“Penat macam mana sekalipun, saya akan tukar jadi ceria setiap kali pulang dari kerja kerana nak isteri berasa positif sentiasa,” katanya.

Pak Tam Sanggup Lakukan Apa Saja

Menurut Pak Tam, dia sedia maklum isterinya tidak akan sembuh sepenuhnya daripada derita yang ditanggung.

Bagaimanapun, Pak Tam berdoa semoga ada keajaiban dan isterinya dipanjangkan umur bagi melihat anak mereka membesar di depan mata.

“Doktor kata isteri tak boleh sembuh sepenuhnya, mungkin 70 ke 80 peratus saja. Tapi saya tetap bersyukur kerana dia banyak tunjukkan perubahan ke arah lebih baik berbanding sebelum ini.

IKLAN

“Kisah ringkas mengenai isteri pun saya ada kongsikan menerusi video di TikTok dan Alhamdulillah, dapat banyak komen positif dengan rata-rata mendoakannya,” katanya.

Baca Di Sini:

Cintailah Pasangan Sepenuh Jiwa Di Dunia! Di Padang Mahsyar Nanti Kita Tak Kenal Satu Sama Lain

Kashoorga: Semoga Mak Tam cepat sihat dan kembali pulih seperti sediakala.

Sumber: TikTok Pak Tam, myMetro

Follow kami di Facebook, Website, Instagram dan YouTube Kashoorga untuk mendapatkan info dan artikel-artikel menarik.

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI