‘Kematian itu pasti, tak boleh nego.’ Mulan Jameela nekad tutup aurat sebab takut mati kerana kematian boleh tiba bila-bila masa saja.

Ternyata sejak beberapa tahun kebelakangan ini, isteri kepada penyanyi Ahmad Dhani ini tampil dengan imej yang lebih muslimah dan sopan.

Perubahan yang berlaku pada ibu beranak empat ini menjadi bualan hangat pengikutnya di sana sama ada yang memuji dan jua sebaliknya.

Artikel Berkaitan : Kalau Dulu, Dialah Makhluk Tuhan Paling Seksi, Kini Mulan Jameela Tampil Cantik Dengan Jubah Tudung Labuh

‘Kematian Itu Pasti, Tak Boleh Nego.’ Mulan Jameela Nekad Tutup Aurat Sebab Takut Mati
Kematian Itu Pasti

Penyanyi dan ahli politik Indonesia, Mulan Jameela mendedahkan bahawa penghijrahannya menutup aurat tidak disambut baik oleh peminat dan pengikutnya.

Rupa-rupanya menurut Mulan, dia mengambil keputusan untuk menutup aurat bukan kerana sudah menjadi bergelar seorang isteri dan juga ibu. Sebaliknya ada peristiwa yang menghantuinya.

IKLAN

Tak Boleh Nego

Sesungguhnya selebriti ini mengakui bahawa terdapat peristiwa yang membuatkan penyanyi berasal dari Bandung itu nekad untuk berubah seterusnya berhijrah dengan menutup aurat dengan sempurna.

“Saya menemukan kejadian yang membuatkan saya semakin yakin untuk cepat-cepat berubah dan salah satunya adalah kematian.

Mulan Jameela Nekad Tutup Aurat

‘Kematian itu adalah pasti dan tidak boleh ditolak. Siapa saja yang boleh tolak kematian? Kita tak boleh nego atau minta, ‘ya Allah saya nak meninggal pada tarikh ini,’ luahnya.

Biarpun Mulan didakwa benar-benar ingin berubah sehingga mengalirkan air mata.

IKLAN

‘Kematian Itu Pasti, Tak Boleh Nego.’ Mulan Jameela Nekad Tutup Aurat Sebab Takut Mati
Sebab Takut Mati

Tetapi netizen mendakwa rasa takut yang dialami oleh pelantun lagu Mahkluk Tuhan Paling Seksi itu adalah disebabkan kesalahannya pada masa lalu antara dirinya dengan Ahmad Dhani dan Maia Estianty.

‘Kematian Itu Pasti, Tak Boleh Nego.’ Mulan Jameela Nekad Tutup Aurat Sebab Takut Mati
Sebaiknya, kita sebagai manusia biasa seharusnya bersangka baik dengan perubahan yang dilalui Mulan Jameela, apatah lagi dia berubah menjadi lebih baik.

Baca Di Sini : 

‘Berkat Doa dan Istiqamah Seorang Bapa.’ Dia Penyebab Oktavia Manrose Dapat Hidayah & Berhijrah

IKLAN

Nelydia Mohon Maaf, Akui Masih Baru Berhijrah. ‘Doakan Saya, Agar Diberikan Iman Yang Kuat Untuk Kekal Berhijab”

Potong Gaji, Solusi Suami Culas Bayar Nafkah Isteri 

Kashoorga : Semoga Mulan Jameela istiqamah dalam hijrahnya. Insyallah.

Sumber: Suara.com, Oh Bulan

Follow kami di Facebook, Website, Instagram dan YouTube Kashoorga untuk mendapatkan info dan artikel-artikel menarik.

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI