Semoga mereka mendapat haji yang mabrur.

‘Syukur berjaya kumpul RM20K dalam masa 2 jam.’ Akhirnya pesara dapat tunai haji enam beranak. Tiada kata yang dapat diungkap melainkan Alhamdulillah setelah impian mereka untuk tunaikan haji bersama tercapai.

Biarpun agak kelam-kabut kerana diberitahu saat akhir, tetapi momen dapat tunaikan haji sekeluarga  pasti bakal diingati sampai bila-bila.

Syukur Berjaya Kumpul

Malah, dalam masa yang sama pesara enam beranak ini bagaikan tidak percaya apabila mereka berjaya mengumpul baki wang sebanyak RM20,000 dalam tempoh dua jam sebelum membolehkan mereka berangkat ke Tanah Suci bersama-sama, tahun ini.

Menurut Abdul Halim Mohamed Dalib, 60, sebagai ketua keluarga sudah tentu dia jadi kelam kabut apabila menerima khidmat pesanan ringkas daripada Tabung Haji (TH) mengatakan dia, isteri, Masrinah Mat Johar, 53, dan empat anaknya dipilih untuk menunaikan haji.

Mereka ialah Nur Haziqah, 25, Nur Afiqah, 23, Nur Thaqifah, 19, dan Nur Balighah, 18.

Artikel Berkaitan:

IKLAN

‘10 Tahun Duit Cukup Tunaikan Haji.’ Siap Surat Beranak Anak, Ibu Ini Terus Buka Akaun & Menabung

RM20K Dalam Masa 2 Jam

Katanya, dia dikehendaki melengkapkan pelbagai perkara dalam tempoh empat hari seperti pembayaran, bio visa dan beberapa dokumen yang diperlukan selepas pergi ke TH Cawangan Bangi, Selangor untuk mendapatkan keterangan lanjut.

“Kebetulan saya belum tukar lagi Mykid anak bongsu saya berusia 18 tahun. Jadi saya kena pergi Jabatan Pendaftaran Negara untuk tukar kepada Mykad.

IKLAN

Akhirnya Pesara Dapat Tunai Haji Enam Beranak

“Dalam masa semakin suntuk, duit pula tidak cukup lagi RM20,000. Saya ikhtiar macam-macam dan akhirnya dalam tempoh dua jam dapat juga lengkapkan bakinya,” katanya lagi.

Menurutnya, walaupun berdepan pelbagai dugaan dan ujian, ia dapat diselesaikan dengan mudah dan penuh dengan hikmah.

“Haji memerlukan pemahaman dan ilmu. Walaupun saya sudah tiga kali pergi kursus, tetapi masih merasakan ia tidak cukup dan ingin belajar lagi,” katanya yang bersyukur menjadi tetamu Allah bersama keluarganya.

IKLAN

Kashoorga: Semoga mereka mendapatkan haji yang mabrur.

Sumber: Kosmo Online

Follow kami di Facebook, Website, Instagram dan YouTube Kashoorga untuk mendapatkan info dan artikel-artikel menarik.

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI