ebit

Siapa tidak mengenali pendakwah media sosial cukup viral, Ustaz Ebit Lew yang tidak putus-putus membantu golongan susah dan memerlukan.

Terbaru beliau akan membuka cawangan kedai runcitnya Elewsmart di beberapa cawangan terpilih.

Menurutnya dalam satu posting di media sosial, beliau memohon orang ramai mendoakan pembukaan kedai runcit yang akan memulakan operasi Sabtu ini.

“Pernah Kerja Petrol Pam, Dapat RM2 Dah Seronok. Besar Nilainya” – Ini Sebab Ustaz Ebit Lew Tawar Harga Murah

Artikel Berkaitan: “Ada Sebab Dia Memperlihatkan Sedekahnya. Untuk Motivasi Orang Lain” – PU Azman Minta Netizen Bersangka Baik Dengan Ustaz Ebit Lew

Ternyata beliau sangat gembira dalam gembirakan orang lain. Ramai bertanya kenapa barangan yang dijual di hari pembukaan nanti sangat murah-murah.

Ustaz Ebit Lew menjelaskan ketika PKP lalu dia belajar sesuatu yang tidak pernah dirasainya sebelum ini. Baginya hidup hanya sekali dan hidup untuk Allah sayang.

Beliau juga terkenang saat dulu pernah bekerja di petrol pam dan ada antara hamba Allah yang menyelitkan duit dalam poket bajunya.

Waktu itu beliau senyum tidak henti kerana dengan duit berkenaan boleh digunakan untuk membeli telur goreng.

IKLAN

Malah semua duit gaji diperoleh diberikan kepada emaknya di kampung. Emaknya tidak tahu beliau tidak mempunyai duit lain ketika itu.

“Pernah Kerja Petrol Pam, Dapat RM2 Dah Seronok. Besar Nilainya” – Ini Sebab Ustaz Ebit Lew Tawar Harga Murah

Artikel Berkaitan: “Siapa Betulkan Solat, Allah Betulkan Hidup Dia” – Antara 21 Pesanan Bermakna Ustaz Ebit Lew Ketika IG Live Bersama Neelofa

Jadi Beliau sangat menghargai RM2 yang diberi kerana nilainya snagat besar pada dirinya.

Jadi sangat bermakna padanya jika dapat menggembirakan orang lain dan memberikan bantuan walaupun dengan perkara kecil.

IKLAN

Diakhir posting, Ustaz Ebit Lew mahu semua mendoakan kejayaannya sempena pembukaan kedai runcit pertama di Bandar Baru Bangi.

“Pernah Kerja Petrol Pam, Dapat RM2 Dah Seronok. Besar Nilainya” – Ini Sebab Ustaz Ebit Lew Tawar Harga Murah

“Doakan yer..best bila dapat gembirakan ramai orang. Orang tanya kenapa Elewsmart murah sangat hari pembukaan elewsmart. Saudaraku, Murah..untuk semua yer..semua dialu-alukan yer..

“Senyuman orang lain buat saya rasa gembira. Masa PKP saya semakin belajar sesuatu yang tak pernah saya rasa begitu sebelum ini..buat orang tersenyum. Hidup ini cuma sekali. Hidup untuk Allah sayang.

“Buat saya teringat masa dulu. Kerja petrol pam, ada orang selit rm2 dalam poket saya. Senyum saya tak berhenti. Happy sangat boleh beli telur nak goreng. Semua duit gaji bagi dekat mak dekat kampung.

IKLAN

“Mak tak tahu pun saya tiada duit lain. Besar rm2 tu untuk saya. Walau sekali sekala jer dapat begitu tapi nikmat dalam hidup saya. Begitulah teringin nak buat semua orang senyum tanpa mengira bangsa,latar belakang siapa sahaja tak terkecuali. Bila kita berkongsi niat hadiah rasa happy sangat.

“Allah beri rasa bahagia sangat dapat gembirakan orang walau dengan perkara kecil. Anak menangis kita beri mainan. Pujuk anak yang lapar tiada makan. Beri hadiah. Best sangat rasanya. Jumpa orang beri hadiah.

“Doakan yer Sabtu ini hari pertama pembukaan Bandar Baru Bangi. Ahad di Kajang. Minggu seterusnya setiap hari 8 cawangan lain. Berdebar rasa. Pohon doa semua kerana doa semua sangat penting dalam hidup saya.-ebitlew

ElewsMart
Saudaraku Murah

“Pernah Kerja Petrol Pam, Dapat RM2 Dah Seronok. Besar Nilainya” – Ini Sebab Ustaz Ebit Lew Tawar Harga Murah

Artikel Berkaitan: “Mak & Ayah 24 Jam Bercinta, Tak Pernah Gaduh. Tapi Lepas Mak Meninggal, Ayah Mula…” – Ustaz Ebit Lew Kongsi Kisah Lama

Kashoorga: Pelbagai lagi barangan murah di dapati di sini

Isian rohani buat semua peringkat umur, semoga kita KASHOORGA bersama.
Insya-Allah, kita download seeNI sekarang ya?

KLIK DI SEENI